Rollbase 5.0 https configuration

Posted by Sofiane Bouziri on 29-Oct-2017 09:46

Hi,

I installed the new version of RB 5.0 and tried to configure the access to the server via https.

I installed the certificate and adjusted catalina.properties, server.xml and node-config.json.

I can log to rollbase using https but after that it redirect me to a non secure url http.

What is missing in my configuration ? it seems the components point to http only.

And is there a way to disable http access.

For your information I have not used nginx in this case. Only tomcat server.

Thanks,

Posted by Karthikeyan Bhaskaran on 29-Oct-2017 23:59
Hello Sofiane,

Is this a licensed installation? Or is this an evaluation setup?
What adjustments did you need to make to the catalina.properties?

Is this running on Pas_Instance, or stand-alone Tomcat?

Can you also please check this set of steps from the Rollbase Documentation?

documentation.progress.com/.../index.html

Thank you,
Karthikeyan

All Replies

Posted by Karthikeyan Bhaskaran on 29-Oct-2017 23:59
Hello Sofiane,

Is this a licensed installation? Or is this an evaluation setup?
What adjustments did you need to make to the catalina.properties?

Is this running on Pas_Instance, or stand-alone Tomcat?

Can you also please check this set of steps from the Rollbase Documentation?

documentation.progress.com/.../index.html

Thank you,
Karthikeyan

Posted by Sofiane Bouziri on 30-Oct-2017 03:55

Hi Karthikeyan,

I just realized that I missed this param:

In System Console > System > Shared Properties > General > Security enable IsSecureServer .

Now it works.

RB configuration has been changed a lot from 4.5 to 5.0 :)

Thank you,

Sofiane

This thread is closed